تنظیمات دستگاه dvr برای اینکه بتوانیم بهترین عملکرد را از این دستگاه بگیریم امر مهمی محسوب می شود و باید به چند نکته توجه ویژه ای داشته باشیم، ذخیره سازی تصاویر دوربین مدار بسته احتیاج به دستگاهی به نام dvr داریم که در آموزش های قبلی به آن اشاره کردیم و توضیحاتی در این باره داده بودیم.
ما در این مقاله به توضیح دستگاه DVR پرداخته ایم که برای دوربین مدار بسته آنالوگ استفاده می شود و برای دوربین های تحت شبکه از دستگاه NVR باید استفاده کنیم و برای تفاوت ها و کاربرد های این دو دستگاه یک مقاله به عنوان تفاوت و کاربردهای سیستم DVR و NVR تهیه کرده ایم تا شما با این دو دستگاه آشنا شوید.
در این بخش به حالت ها و انواع دستگاه ها می خواهیم اشاره کنیم:
کیفیت ضبط تصاویر
تعداد فریم در هر ثانیه
حالت های مختلف ضبط
دستگاه های dvr از لحاظ کیفیت به چند دسته تقسیم می شوند , یه این معنی است که رزولیشن ضبط تصاویر مختلفی دارند مثلا یک دستگاه با قابلیت D1 کیفیت ضبط تصویری بهتری نسبت به CIF دارد و می تواند فیلم را در اندازه بزرگتر و با کیفیت تر ذخیره نماید.
تعداد فریم ها در dvr معمولا 25 فریم در ثانیه هستند , به این دستگاه ها real time گفته می شود البته در حال حاضر بیشتر دستگاه های موجود در بازار این سیستم را دارا هستند و دستگاه های قدیمی دیگر منسوخ شده اند.
تعداد فریم های دستگاه از این نظر اهمیت دارد که اگر تعداد فریم ها پایین باشد زمان بازدید از تصاویر حالت آهسته دارد مثل اینکه شما یک فیلم را دارید با حالت آهسته نگاه می کنید ولی اگر 25 فریم در ثانیه بتواند ذخیره سازی نماید تصویر مستقیم و بدون قعطی را می توانید مشاهده کنید.
برای دو مورد بالا قبلا به طور کامل توضیح داده بودیم,در این بخش می خواهیم به طور کامل به حالت های صبط تصاویر اشاره کنیم.
حالت های ضبط تصاویر در تنظیمات دستگاه dvr به چند روش که به ما خیلی کمک می کند تقسیم می شوند:
حالت مستقیم
حالت موشن
حالت قسمتی
حالت مستقیم احتیاجی به توضیح ندارد شما بعد از اتصال دوربین ها و قرار دادن هارد در دستگاه می توانید ذخیره سازی را انجام دهید.
حالت موشن :این حالت بیشتر برای منازل و محیط های اداری استفاده می شود.
منظور از موشن چیست؟حالت موشن به این منظور است که دستگاه را بر روی این حالت قرار می دهیم , در این حالت زمانی که جسمی از جلوی دوربین حرکت کند فقط شروع به تصویر برداری می کند.درست متوجه شدید این حالت طوری در دستگاه معرفی شده که مثلا بعد از گذشت 20 ثانیه اگر تصویر حرکتی نداشت ضبط متوقف می شود و با کوچکترین حرکتی دوباره شروع به تصویر برداری می کند.برای توضیحات کامل تر در این مورد می توانید مقاله سیستم تشخیص حرکت دوربین مداربسته را کامل مطالعه کنید تا با این سیستم بهتر آشنا شوید.
در حالت قسمتی شما می توانید بخشی از تصویر را انتخاب نماید تا فقط همان قسمت ذخیره شود .این حالت فقط در بعضی موارد کاربرد دارد.
یکی از مهمترین مواردی که شما خیلی به آن احتیاج دارید انتقال تصویر در دستگاه دی وی آر است که با توجه به برند دستگاه کمی تنظیمات متفاوت دارند ولی در کل کارایی و کانفیگ یکی دارند.در دستگاه های جدید از روش P2P می توان تصاویر را انتقال داد و دیگر نیاز به IP استاتیک نیست البته این نکته را باید خدمت شما عرض کنیم که در روش IP استاتیک برای مواقعی که شما خیلی به تصاویر دوربین احتیاج دارید بهتر است و دارای مشکلات قطعی کمتری هست.